Naar inhoud
Bufandy - Zeels LemmerBufandy - Zeels LemmerBufandy - Zeels LemmerBufandy - Zeels LemmerBufandy - Zeels Lemmer

Bufandy

Het verhaal van Bufandy is het verhaal van reisbegeleidster Dorien Straathof. Een reisbegeleidster die verder kijkt dan de gebaande paden. Die talent ziet, en dat talent om wil zetten in duurzame, economische waarde voor iedereen.

 

Dorien: "Als reisbegeleidster kom je intensief in contact met de lokale bevolking en hun cultuur. Op de hooglandmarkten van de Andes raakte ik onder de indruk van hun prachtige kleurrijke stoffen, veelal handgemaakt door de families van de verkopers met behulp van eeuwenoude traditionele technieken. Alleen, de verkoop aan toeristen verloopt stroef. Er zit teveel kleur en patroon in het aanbod. Zonde. En zo kwam ik op het idee voor Bufandy. Ik wilde de lokale talentvolle ambachtslieden stimuleren om over hun grenzen heen te kijken naar vraag, en hen op die manier helpen om economisch stappen vooruit te zetten."

Met dat idee in haar achterhoofd liep Dorien al struinend over een markt in het noorden van Ecuador. En daar kwam zij naast honderden kippen en cavia's ook nog iets anders tegen; alpaca wol. Een prachtige stof met een luxueuze uitstraling, warmer dan wol en zachter dan zijde. En zo ontmoette zij Fabian en zijn familie. Fabian is ambachtelijk wever en de hoofdleverancier van Bufandy. De sjaals uit de huidige collectie zijn de ontwerpen van Fabian, en ook vernoemd naar hem. Lees hier meer over Fabian.

 

Intussen reist Dorien verder door Latijns America terwijl zij haar ogen openhoudt voor mooie, bijzondere producten uit de Andesregio en Centraal America. Op zoek naar contacten met talentvolle en creatieve ambachtslieden die een ondernemend duwtje in de rug kunnen gebruiken. Zodat Bufandy in de nabije toekomst ook andere designs aan haar merk kan toevoegen. Blijf ons volgen want dit is pas het begin.

Alpacastof houdt je heerlijk warm

Met een luxueuze touche

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel via Whatsapp