Naar inhoud
Het jaar van loslaten en verbinden. - Zeels LemmerHet jaar van loslaten en verbinden. - Zeels LemmerHet jaar van loslaten en verbinden. - Zeels Lemmer

Het jaar van loslaten en verbinden.

17 mrt 2018

Loslaten en verbinden..

 

Nu heb ik mij zelf beloofd wat vaker een persoonlijk verhaaltje te schrijven aan jullie. Dus ja belofte maakt schuld! Dus vanuit mijn mooie werkplek overzie ik de in rust zijnde binnenhaven van Lemmer. De lichtjes branden in de prachtige schepen die hier voor de wintermaanden afgemeerd liggen. Wat een jaar hebben we gehad. Jemig, ik ben er elk jaar toch weer stil van zo rond deze tijd. Ook was het hèt jaar voor mij van loslaten, want door mijn foto's heen scrollend kom ik tot de conclusie dat ik veel heb gedaan en dat er best veel "Me time" was.

 

Ik neem jullie mee in m'n terugblik op het jaar 2017;

 

Januari en Februari, dat zijn de maanden om bij te komen van het afgelopen jaar en op te laden voor het komende jaar. In deze maanden ben ik veel op pad geweest, want het was de tijd voor de inkoop voor de herfst/winter. Ik volgde de laatste systemische module van mijn opleiding Systemische dynamieken en structuren in families, teams en organisaties. Hiermee ontwikkelde ik een nieuwe kijk op processen die hier spelen.

 

Mijn oudste ging de deur uit en, zoals te verwachten, had even last van een leeg nest syndroom. Die ruimte die er thuis ontstond, kwam er ook in mijn agenda. Wat doe je met die ruimte die altijd was gevuld dingen die voor de kinderen belangrijk waren, zorgen voor…..zoeken naar nieuwe invulling voor een zorger als ik.

 

De tijd gaat gelukkig gewoon door en daar waren Maart en April vol feestelijkheid, want Zeels bestond al weer 5 jaar. En dat hebben we gevierd met al onze fijne lieve trouwe klanten, ja jullie!!! Dit was heel bijzonder en geweldig voor ons, jullie lieve woorden doen heel veel! De activiteiten van Zeels breiden zich uit en de ruimte in mijn agenda vulde zich meer en meer met woonopdrachten. Hoe bijzonder is dat; door het bouwen aan warme nesten had ik geen last meer van mijn lege nest. En ook de Zeels Academy spijkerde goed aan de weg. Dit alles zorgde er wel voor dat ik wat minder zichtbaar was voor jullie op de winkel vloer. Dit is wennen, maar bij de Academy ligt wel mijn hart. Het meest gelukkig word ik als ik  jullie ten diepste zichtbaar maak voor jezelf en de wereld om je heen. Dus laat ik het op de winkelvloer staan wat meer los…en ben ik er meer voor jullie op het persoonlijke vlak van kleding, wonen en verbouwen. Jouw verlangen vertalen naar wat jij nodig hebt, daar kan ik nog meer mijn talent in kwijt. Dus wil jij daarmee aan de slag, dan maak ik tijd in mijn agenda van 2018.

 

Mei en Juni: onder het motto; "doe eens gek" boekte ik een Internationale Yoga week op Ibiza. Een dag van tevoren kreeg ik de kriebels en dacht ik nog zal ik wel gaan? Helemaal alleen in zo'n vreemde groep? Maar natuurlijk ging ik! Het was de leukste week ooit, zo fijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik heb er prachtige warme contacten aan overgehouden. Namasté! Gewoon doen dus, gek;-)))

 

Anca kwam na een half jaar stage terug van Curaçao en zo ook terug bij ons in het team. Ze studeerde cum laude af en zet nu mede Kunstbloc op de kaart. Onze Yolanda vertrok begin juni om een prachtige winkel te starten in Emmeloord. En Nicolette kwam ons team versterken! Kim was onze zomer-topper en studeert inmiddels in Leeuwarden. Rowena is onze prachtige fotografe en zorgt iedere week weer voor al het mooie beeldmateriaal voor de inspiraties op Facebook en Instagram. En als het zo lekker gaat in het team, dan heb je ruimte voor …..LIEFDE. Ik ontmoette de liefde van mijn leven! Echt waar het kan.. Zo fijn!! Hij blijft en ik bij hem!! Heerlijk! Alles leeft lichter, en eigenlijk is het zo simpel, HOU VAN ELKAAR. Niks meer, niks minder, heb respect voor elkaar, probeer elkaar niet te veranderen, HOU gewoon van elkaar, dan stroomt de liefde!

 

Juli en Augustus, in deze maanden is Lemmer op zijn best met alle feesten en gezelligheid. De winkel is dan 7 dagen open en dat vergt nogal een organisatie op de achtergrond, maar met mijn top-team ging het o zo leuk!! De inkoop voor voorjaar en zomer 2018 tussen de drukte door gedaan. Prachtige nieuwe collecties…hebben jullie stiekem al zin in de prachtige pastels, mooie lichte stoffen...vooruit eerst nog even in de warme wollen op de schaats en in de sneeuw, maar daarna….

 

September en Oktober. Op 16 september werd ik 50 jaar, wow SARAH, de paarse krokodil, en een heerlijk ontbijt voor de deur en wat een feest hebben we gehad, de Held op zijn kop! Daarna met mijn lief in veel te kort tijd half Italië rond gesjeesd, maar verliefder dan ooit en nog bruin geworden ook, veel druiven gegeten, cipressen, marmer, Toscane, Bolgehri en nog veel en veel meer gezien…

 

November en December. Eindelijk mijn lang verwachte certificaten binnen als officiële ABNLP-trainer! Mijn lieve moeder kreeg een nieuwe knie, en liep na 6 weken al weer zonder kruk bij mij de deur uit….de kruk stond nog in de hoek van de gang….of ze ook iets vergat?

 

En dan tot slot het Dickens Festijn, wederom een groot succes. Zoveel mensen, zoveel plezier, een groot genieten.

 

De kerstdagen van 2017 liggen weer een paar dagen achter ons ik heb heel veel mooie vrouwen ontmoet en gekleed tot een nieuwe zelf. Dat is fijn, dat is het hart van Zeels.

 

In mijn koelkast staan inmiddels vooral dingen die ik zelf lekker vind en die ik mijn lief voor schotel, maar nu zo voor de jaarwisseling, vul ik hem stiekem toch vooral weer met al het lekkers voor mijn jongens….ik kan het nog steeds niet laten. 

 

Ook jullie krijgen iets leuks lekkers kado van mij! Let op je brievenbus begin 2018. Wij hopen iedereen te inspireren tot een mooi (van Binnen en van Buiten) en vooral tot een gelukkiger mens, zodat we de wereld samen mooier maken.

 

Hef ik het glas op jullie, op het geweldige bruisende jaar dat we achter ons laten en wens ik jullie een gelukkig en gezond 2018, een nieuw jaar waarin we weer volop nieuwe dingen gaan ondernemen; wij samen!

 

Tot gauw,

 

Liefs Hester

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel via Whatsapp